Gayrimenkul Sektöründe Başarı

marmaris emlak ilanları

Gönenç Emlak Danışmanlık Şirketi 1994 yılında kurulmuştur

Sektörde Kalıcı Olmak

Dünyada gayrimenkul sektöründe başarı ile yerel Marmaris emlak piyasasında kalıcı olmak temelde benzer kural ve disiplinlerle uyumludur. Marmaris gayrimenkul piyasasında emlak konut sektörü nispeten dar ölçekli olmasına karşın ana kurallar değişmez. Ortalama olarak, tüm yeni işletmelerin neredeyse yarısı ilk yıllarını aşamaz. İleri gidersek, pek çok şey beş yıllık süreyi aşamaz. Yapanları yapmayanlardan ayıran şey genellikle küçük ayrıntıdır. Kendi başına değerli olsa da, başarma arzusuna, dürtüsüne sahip olmak yeterli değildir. İşletmenizin faaliyetini ölçmeniz, nerede iyileştirebileceğinizi görmeniz bilgi deneyim birikime bağlıdır. İyi başlangıç yapmak, onu sürdürmek amacıyla fazla çalışmanız gerektiği anlamına gelir. Sıcak başlangıcınızı sürdürülebilir gayrimenkul işine dönüştürmenize yardımcı olacak beş ipucu.

Görevleri Devredin

Gayrimenkul sektöründe başarı isteyen insanlar belirli sürede bulundukları yerden fazla olduğu noktaya ulaşır. Fakat bu noktaya gelmek üzere işi yaptıysanız, çalışmakta olana devam etmelisiniz. İkincisi, kazandığınızdan fazla kaybedersiniz. İşler yolunda gidiyorsa, dış kaynak kullanmaktan, devretmekten korkamazsınız. Her gün sahip olduğunuz zamanınızda yiyip bitirebilecek sayıda sıradan görev vardır. Çoğu durumda, işleri halletmek isteğiyle insanları işe almak bankayı kırmaz. Sizi başarılı yapan şeyin ne olduğuna odaklanın. Zamanınızın çoğunu geçirdiğiniz yerin burasının olmasına izin verin. Daima harcamadan işinizin her yönünü yine de denetleyebilirsiniz.

Kendinize kaliteli Ekip Kurunuz

Etrafınızda ekip olduğunda, görevleri devretmek nispeten kolaydır. Bunalmış hissetmeye başladığınızda, destek gerektiğinde ekibinize yaslanmalısınız. Her şeyi yapmaya çalışarak vakit harcamak yerine, birlikte çalışabileceğiniz insanları bulmaya vakit ayırın. İyi Emlakçı, muhasebeci, avukat, ipotek komisyoncusu, günün saatlerini boşa harcayabilir. İşinizi kalıcı hale getirebilir. Ekip bulduğunuzda, onlardan yararlanmanız gereksinir. Onlar kendi alanlarında uzmanlar, size yardım etmek arzusuyla oradalar. Unutmayın, sadece hedeflerinize ulaşırsanız kazanırsınız. Yeni başladığınızda, başlangıçta başarıyı tattığınızda, takım oluşturmak yerine anlaşmalar bulmaya odaklanma eğilimindesiniz. Böylesi düşünceyi değiştirirseniz, beklediğinizden çok fırsat bulursunuz.

Yavaş Büyüyün

Asla işinizde yüksektekiler kadar iyi veya düşükler kadar düşük değilsiniz. Sürekli anlaşmalara yönelik sistem bulduğunuzu düşünebilirsiniz. Elbette yolda tümsekler olacaktır. Başarılı olduğunuzda diz sarsıntısı reaksiyonlarından kaçınmak önemlidir. Ofis olmadan yola çıktıysanız, anlaşmayı bitirdikten sonra gerçekten ofise ihtiyacınız var mı? Sektörde kalıcı olduğunuzda pazarlamayı ikiye katlamanız mı gerekiyor? Gelen tüm olası satışları idare edemiyorsanız, esasen pazarlamaya para harcıyorsunuz demektir. Yenileme, ardından çevirmeyi kapatmak, büyük ticari binalar satın almaya başlamanız gerektiği anlamına gelmez. Sonunda oraya varabilirsiniz, ama genellikle iş gereği yaşanacak süreç vardır. İlk yıllarda her şeyi mümkün olduğunca yalın tutun.

Rakamları Biliniz

Anlaşmaları kapatmak, çalışmak her zaman başarıya eşit değildir. Her kuruşun nereye gittiğini bilmek önemlidir. Rakamlar, muhasebe işiniz olmasa bile, üzerinde durmalısınız. Rakamlar doğrudan kârınızı etkiler. Rakamları bilerek doğru kararları verebilirsiniz. Çok sayıda işletme sahibi, ilgili maliyetleri, paralarının geri dönüşünü anlamadan yıllarca bir şeyler yapıyor. Başladığınızdan beri her şeyi yapmış olmanız, değiştiremeyeceğiniz anlamına gelmez. Rakamlar işe yaramazsa, genellikle iyi, ucuz alternatifler vardır. İş yürüttüğünüzü asla unutmayın. Amaç iş meşguliyeti ya da sadece anlaşmaları kapatmak değil; kar elde etmeye çalışıyorsun.

Öz Değerlendirme

Bazen geri atıp aynaya bakmanız gerekebilir. Nitekim yapabileceğiniz zor şeylerdendir. Ama aynı zamanda önemlidir. Kusurlarınızı kabul edebilir, yardıma ihtiyaç duyduğunuz alanları anlayabilirseniz başarılı olursunuz. Geçmiş anlaşmalara, geçmiş ağ oluşturma fırsatlarına bakıp kendinize dürüst değerlendirme yapmak, gelecekte yardımcı olacaktır. Kapıdan birkaç anlaşmayı kapatmak, sıkı çalışmanın yan ürünü olabilir, ancak şans da olabilir. Şanslıysanız, bulunduğunuz yere neyin getirdiğine bakın. Güçlü, zayıf yönlerinizi bilmek sizi doğru iş yoluna götürecektir. Verdiğiniz her iş kararı gelecekte nereye gideceğinizi etkiler. Sahip olduğunuz ilk başarı, herhangi işte kritik zamandır. İyi başlangıç, olacakların işareti olabilir. Dikkatli olmazsanız sizi pişmanlık içinde bırakabilir. İşinizin hangi yöne gideceği tamamen size kalmış.

İrtibat:0532 312 01 16