Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi

marmaris emlak ilanları

Gönenç Emlak Danışmanlık Şirketi 1994 yılında kurulmuştur

Home > Blog >Yatırım> Sayfamız

Sözleşme Nasıl Yapmalı?

Muğla Marmaris Selimiye Gönenç Emlak Şirketi kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl yapılır ve nelere dikkat etmel gereklidir konusunda hazırlanan makaleyi sektöre sundu.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi ya da arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi olarak bahsedilen bu inşaat türünde, yapılan inşaat bedelinin ya da devredilmiş olan arsanın bedelinin inşaat haricinde ve ondan bağımsız bölüm olarak verilmesi mümkündür.

Örnek vermek gerekirse sizin bir arsanız varsa ve arsanız üzerine ev yaptırmak istiyorsanız ya da apartmanınızdaki daire sahiplerinin tümüyle birleşerek apartmanınızı tamamen yenilemek ya da genişletmek istiyorsanız bu işi yapacak olan müteahhite bağımsız olarak bir daire ya bir bölüm vermeniz kat karşılığı olacaktır.

Başka bir örnekte incelersek, bir müteahhait ya da yüklenici arsanız üzerine ev yapacağında size dairelerin birazını vermeyi teklif ederse ve inşaat sonunda anlaştığınız kadar daireyi devrettiğiniz müteahhitten alırsanız bu da kat karşılığında inşaat olarak geçecektir. Kat karşılığında inşaat yapmak ya da kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapmak tabi ki bazı aşamalar ve kurallara sahiptir. Özellikle kentsel dönüşüm ile binaların yıkılarak yenisinin yapıldığı Marmaris Emlak piyasasında kaliteli sözleşme çok önem kazanmıştır.

Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesini Hazırlamak

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin hazırlanması mutlaka uzman bir avukat tarafından yapılmalıdır. Bunun en büyük sebebi hak kaybının olmaması, arsanın sahibi ve müteahhitler arasında anlaşmazlık yaşanmasının engellenmesidir. Tüm inşaat işlerinde olduğu gibi bu sözleşmenin hazırlanmasında da inşaat hukukuna aykırı bir işlem yapılması yasaktır.
Geçersiz bir sözleşme hazırlandığı takdirde kat karşılığı ya da arsa payı karşılığı yapılan tüm işlemlerde mutlaka bir anlaşmazlık ve haksızlık olacaktır.

Ev Sahibi Olmak Eskisinden Daha Kolay

Kendi evinizin sahibi olmak istiyorsanız artık eskisinden çok daha kolay yollardan geçebileceğinizi ve ev sahibi olmanızın birçok yolu olduğunu bilmelisiniz. Ev sahibi olmak için birçok bankadan konut kredisi alabilirsiniz.
Alacağınız evi belirlediğinizde ayırmış olduğunuz bütçenin üstünde konut kredisi sayesinde biraz daha koymak ve hayal ettiğinizden daha iyi bir ev almanız mümkün olacaktır. Ayrıca ödeme imkanlarına ve vade koşullarına da bakarak sizin için hangi kredinin daha iyi olacağına karar verebilirsiniz.
Alacağınız evi daha uygun koşullarda almak ve maddi anlamda zorlanmamak için işini uzmanlıkla ve tecrübeyle yapan uzman bir emlak şirketiyle görüşmenizde yarar vardır.

Marmaris ve Selimiye emlak piyasasından haberler almak isterseniz Marmaris Haber sitesini izlemenizi tavsiye ederiz.