Arsa Kredisi Nasıl Alınır?

marmaris emlak ilanları

Gönenç Emlak Danışmanlık Şirketi 1994 yılında kurulmuştur

Home > Blog >Yatırım> Sayfamız

Arsa Kredisi İçin Ne Yapmalı?

Muğla Marmaris Selimiye Gönenç Emlak Şirketi arsa kredisi başvurusu nasıl yapılır ve neler gereklidir konusunda hazırlanan makaleyi sektöre sundu.

Genel olarak Arsa kredisi insanların diğer ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile verilen krediler gibidir. Birçok insan toplu miktarlarda ödeme yapacakları ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacı ile bankalardan kredi almaktadır. Aldıkları kredileri ödeme durumlarına göre vadelere böldürerek taksit taksit ödeme yapmaktadırlar. Peki Konut Kredisi ile ne farkları var? Görelim.

Kişiler yatırım yapmak amacı ile arsa alımı yapmaktadırlar. Fakat tolu nakit parası olmayan kişiler bankalardan arsa kredisi alarak taksitle geri ödemenin kolaylığından yararlanmakla beraber kendisi için yatırım yapmaktadır. Diğer krediler de olduğu gibi arsa kredilerinde de kişinin bankalar ile iç içe olduğu mali durum çok önemlidir. Kredi notu ve bankalara yapmış olduğu ödemeler kredi başvurusunun sonucunu büyük oranda etkilemektedir.

ARSA KREDİSİ VEREN BANKALAR

Birçok banka arsa kredisi verdiği gibi farklı faiz uygulamaları yapmaktadır. Bu faizler vade süresine göre değişiklik göstermektedir. Arsa kredisi veren bankalar şunlardır: T.C Ziraat Bankası kamu iştirakı ile kredi vermektedir. Özel teşebbüs desteği ile kredi veren bankalar arasında Akbank, Kuveyt Türk, Citibank, Albaraka Türk, Şeker bank, Türkiye İş Bankası ve Türkiye Finans bankası bulunmaktadır.

T.C Ziraat Bankası arsa kredisini 36 ay vade ile vermektedir. Türkiye Finans vade süresini 84 aya kadar uzatmaktadır. Geriye kalan diğer bankalar ise vade süresini 120 aya kadar çıkartmaktadır. Bu krediyi alırken kişilere zorunlu hayat sigortası yapılmaktadır. Ekstra olarak ise devlet %20’lik kesinti uygulamaktadır. Bu kesintinin %15’i KKDF %5’i ise BSMV için yapılmaktadır.

ARSA KREDİSİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Bankalar diğer kredilerde yaptıkları gibi arsa kredisi kullanımı için de bazı belgeleri şart koşmaktadır. Başvuru yapılırken bu belgelerin eksiksiz ve tam olması önemlidir. Tam ve eksiksiz belgeler ile yapılan başvurular hemen işleme alınmaktadır. Bu kredinin başvurusu için gerekli olan evraklar şunlardır:

1-Alınacak olan arsanın tapusu
2-Kredi alacak kişinin kimlik fotokopisi
3-İkametgâh adresini bildiren belge
4-Aylık gelir belgesi

Bütün bu belgeleri hazırladıktan sonra kredi başvurusu yapan kişinin kredi notu yüksek ise kredisi onaylanır. Alınacak olan kredi kişinin ödeme durumuna göre vadelere bölünür.

Marmaris ve Selimiye emlak piyasasından haberler almak isterseniz Marmaris Haber sitesini izlemenizi tavsiye ederiz.