Hisseli Emlak Satışı Nasıl Yapılır

marmaris emlak ilanları

Gönenç Emlak Danışmanlık Şirketi 1994 yılında kurulmuştur

Hisseli Tarla Arsa Arazi Emlak satışı

 

Gayrimenkul sektöründe sık karşılaşılan hisse nedir ve hisseli emlak satmak konusunda bilgiler sunuluyor. Sahip olunan bazı gayrimenkuller tek kişiye ait olduğu gibi birden fazla kişiye de ait olabileceği için o gayrimenkulün satışında hisse satışı yapılması gerekmektedir. Bir kişiden fazla kişiye ait olan gayrimenkuller de o gayrimenkuller kişiler arasında hisselere ayrılmaktadır. Yani her kişinin o gayrimenkul üzerinde söz hakkı bulunmaktadır.

Kişilerden birisi bile orayı satmak isteyebilir. Diyelim ki bir kişi sahip olduğu gayrimenkulü satmak istedi ve diğerleri oranın hisselerini satmak istemiyor. O zaman bile kişi sahip olduğu hisseyi tek başına satma hakkına sahiptir.

Başka bir koşul ise sahip olunan hisseler tek bir hissedara da satılabilir. Bunun dışında hissedar olmayan başka bir kişiye bütün hisseler satılabilir. Her koşulda hisseleri satma hakkı bulunmaktadır.

Hisseli Tapu Satışı

Hisseli tapuya sahip olan her kişinin tapuda satış işlemi yapmak için bulunması gerekmektedir. Kişi şahsi olarak tapuya gitmiyor ise o zaman birisine bu işlemi gerçekleştirebilmesi için vekâlet vermesi gerekmektedir.

Hissesi bulunan tapular üzerinde bazı kısıtlamalar yapılabilmektedir. Bu kısıtlamaların yapılmasındaki en büyük etken ise taşınamayacak durumda olan mallarda hissedarlar üzerinde bölge belirtilmemiş olmasıdır. Yani hangi bölgenin hangi hissedara ait olduğu bilinmez. Bu nedenden dolayı bir kişinin izaeli şüyu davası açabilme hakkı bulunmaktadır. Bu davayı açar iken bütün hissedarların bilgilendirilmesi gerekmektedir. Bunların dışında daha farklı kısıtlamalar da yapılabilmektedir. Bu kısıtlamalar ise mirasın durumuna göre değişiklik göstermektedir.

Hisseli Tapu

Gayrimenkul tapuları bir kişiye ait olduğu gibi birden fazla kişiye de ait olabilir. Birden fazla tapulu olan gayrimenkuller genellikle mirastır. Birden fazla tapulu olan yerlerin tapularına ise hisseli tapu denilmektedir.

Tek kişiye ait olan tapular kişi tarafından kolay bir şekilde satış yapılabilmektedir. Hisseli olan tapularında satışı yapılmaktadır. Fakat hisseli olan tapularda bütün hissedarların satış için tapuya gitmesi gerekmektedir. Hisseli olan tapularda kişilerden birisi dahi istediği zaman tapusunu devredebilir ve ya satabilir. Bu kişinin tamamen kendi iradesine kalmış bir konudur. Tapu işlemlerini gerçekleştirirken işlemlerin daha sağlıklı olabilmesi adına hissedarlardan 65 yaş üstü olan var ise o kişilerden akli dengesinin olduğuna dair belge istenmektedir. Bu belge sağlık raporudur.

Yararlı Siteler: Marmaris Haber - Selimiye Emlak - Marmarisbox