Satılık Arsa Fiyatları

marmaris emlak ilanları

Gönenç Emlak Danışmanlık Şirketi 1994 yılında kurulmuştur

Home > Blog > Haber > Sayfamız

Selimiye Arsa Fiyatları

Muğla Marmaris çevresi ve Selimiye satılık arsa fiyatları hakkında Gönenç Emlak Şirketi açıklamalarda bulundu. Selimiye mahallesinde satılık arsalar ve araziler tanımları birbirine karıştırılmaktadır. İnşaat izini olan parseller arsa, yolu ve imarı bulunmayan parseller arazidir. Ancak parametreler bununla sınırlı değildir. Sadece başlık olarak belirtmiş olalım. Şüphesiz tanımlarından anlaşılacağı üzere satış değerleriı farklıdır. Her durumda karşımıza farklı satış etiket alternatifleri çıkacaktır. Yatırımcı için önemli olan bütçemiz açısından en makul seviyede yatırım seçeneklerini irdelemek ve seçmektir.  Karlı yatırım başka türlü mümkün değildir.  Gayrimenkul piyasasında satılık arsa alımı konusunda alternatifleri değerlendirmek gerekir. Sitemizden Selimiye emlak piyasasına 70 adet üzerinde gayrimenkul satışa sunulmuştur.

Rayiç Nedir?

Önce bu hesaplamanın nasıl yapıldığını açıklayalım. Ayni bölge içinde üç parsel seçilir. Metrekareleri toplanır. Üç tane satışa çıkarılmış parsel fiyatları toplanarak toplam fiyat bölü toplam metrekareden birim değer elde edilir. Bu birim rayiç değerini istediğimiz arsanın metrajıyla çarpıldığında o taşınmazın satış değeri bulunur. Bu tamamen teknik çalışmadır. Muhtelif modellemeler içinde sık kullanılanıdır.

Uygulama Nasıl?

Hemen belirtelim ki; yan yana farklı metrajdaki parsellerde bile metrekare fiyatları değişkenlik gösterir. Standart rayiç belirlemek bize göre doğru değildir. Yanıltıcı olabilir. Her parselin kendi özelliklerine göre satış etiketi oluşur. Bu nedenle değerlendirme yaparken bu unsuru gözden kaçırmamak gerekir. Kentlerde standart özelliklere sahip bölgelerde kolay uygulanır. Oysa burada parametreler çok farklıdır. Metraj yanı sıra, kıyı kenar şerit kanunu, sit alanı, arazi içinde konut bulunması veya sadece yetişkin ağaç bulunması, yola cephesi, imar durumu, fiziki özelliği, eğimi, tarıma uygunluğu gibi pek çok unsur vardır. Doğru deyimle her gayrimenkul kendine münhasır niteliklere sahiptir. Fiyatın belirlenmesi uygulanan güncel satılmış taşınmaz fiyatlarına göre kıyaslama tekniğidir. Konusunda uzman danışman bu değerlendirmeleri yapar.

Konut Piyasasında 28 Yıl

Selimiye satılık ev alımıyla ilgili yapılacak fiyat araştırmaları sonucu bütçenize en uygun yatırımı yapmanız mümkün olacaktır. Bölgede fırsatlar devam ettiği için karlı yatırım olanağı vardır. Bu amaçla konusunda uzman, deneyimli, birikimi olan, başarılı geçmişe sahip gayrimenkul danışmanlık şirketinden yararlanabilirsiniz. Gayrimenkul sektöründe doğru güncel haberler için Marmarisbox bülteni firmamız tarafından tavsiye edilmektedir. Ücretsiz üyelik olanaklarından faydalanmanız önerilir. Selimiye Gönenç Emlak Şirketi bölgede var olan fırsatların 2022 yılında devam ettiğini fakat şansı kaçırmamak gerektiğini duyurdu. Tüm zamanlarda fırsatlar bitmez. Kaliteyi ucuza almak her zaman mümkün değildir. Sabır, bilgi, vizyon sihirli anahtardır.

İrtibat: 0532 312 01 16