Köyde Ev Nasıl Yapılır?

marmaris emlak ilanları

Gönenç Emlak Danışmanlık Şirketi 1994 yılında kurulmuştur

Home > Blog > Haber > Sayfamız

Nasıl Yapılır?

Şirketimiz düzenli yayınlanan Marmaris Haber sitesinde yeni konuyu ele alıyor. Selimiye Gönenç Emlak firması köyde ev inşaatı nasıl yapılır konusu hakkında yazıyı gayrimenkul piyasası ile paylaşıyor. Sık sorulan soruları yanıtlamaya devam ediyoruz. Muğla Marmaris Emlak sektörüne bu amaçla makale sunuldu.

Köyde ev yapma şartları hakkında bilgiler toplayan ve şehir karmaşasından kurtulup kısa zaman içinde kendilerini doğaya bırakmak isteyen kişiler için çok fazla bir bilgi karmaşası bulunmamaktadır. Köylerinde kendilerine ait bir arsaları olan ve bu arsa üzerine ev yapmak isteyen kişiler öncelikle bu arsaların ev yapımına uygun olduğunu köyün ihtiyar heyetine onaylatmaları gerekmektedir. Şehir merkezlerinde ev yapmak isteyen kişilerden çok daha az prosedür ile karşılaşmakta olan bu kişiler özellikle ev yapacakları yerin köyün yerleşik yaşam alanına yakınlığı hakkında da gerekli bilgilere sahip olmaları gerekmektedir.

Günümüzde birçok kişi şehir hayatının kendilerine sunduğu zorluklar sebebi ile ara sıra da olsa soluğu doğada almaktadırlar. Özellikle yoğun geçmekte olan iş hayatının stresini ancak bu şekilde atabilmekte olan insanlar için köyde ev sahibi olmak ise artık bir lüks haline gelmiştir. Köyde ev yapmaya başlandığı zaman inşaatın aynı zamanda sağlık ve fen kurallarına uygun olarak yapılması gerekmektedir. Bu sebeple denetleme ve kontrol işlemleri resmi kurumlar tarafından mutlaka yapılmaktadır. Köye ev yapmak isteyen kişiler iki farklı kavram ile karşı karşıya kalmaktadırlar.

Neler Gerekmektedir?

Bunlar ise köy içi veya köy dışı alanlardır. Köy için genellikle köyün ortak kullanım alanları olan cami, mezra veya okul gibi yapılarının yer aldığı alanlar ve çevresi olarak gösterilmektedir. Köy dışı alanlar ise bu yapılardan belli bir uzaklıkta bulunan ve aynı zamanda alt yapıları da kısıtlı olan alanları ifade etmektedir. Şehirde bir ev yapmaktan çok daha az prosedür gerektirmekte olan bu konu hakkında bilgi sahibi olan birçok kişi günümüzde soluğu köylerinde almaktadırlar.
Hem şehir hayatının yoğunluğundan kurtulmak hem de rahat bir nefes alabilmek için mükemmel bir seçenek olan köyde ev sahibi olma fikri artık birçok kişiye cazip gelmektedir. Bu sebeple birçok kişi bu konu hakkında ne yapmaları gerektiği hakkında araştırmalar yapmaktadırlar. Gerek prosedürlerin daha az olması gerekse maliyetinin daha az olması sebebi ile artık birçok kişi köyde ev yapmanın yolları hakkında çeşitli araştırmalar yapmaya başlamışlardır.

Marmaris ve Selimiye emlak piyasasından haberler için Marmaris Blog sitesini izlemenizi tavsiye ederiz.

İrtibat: 0532 312 01 16