Konut Kredisi Kullanımı

marmaris emlak ilanları

Gönenç Emlak Danışmanlık Şirketi 1994 yılında kurulmuştur

Nelere dikkat etmeli

Büyük şehirlerde yaşayanlar için gayrimenkul fiyatları ulaşılabilir olmaktan çıkmış durumunda. Tüketici için konutu satın alabilmek uzun vadeli kredi almaktan geçiyor. Bankalar bu ihtiyacı iyi değerlendirdiğinden dolayı her müşteri kitlesi için ayrı ev kredisi kampanyası buluyor. Bu seçeneklerin arasında kendinize en uygun ev kredisi seçimini yapmak, iyi bir ön araştırmayla mümkün. Önce ülkemizdeki tüm emlak fiyatları ve kredilerini tutsat veya halk arasında bilinen adıyla Mortgage yasası çerçevesinde sunulmaktadır. Bu amaçla Mugla Marmariste konut kredisi kullanımı hakkında Gönenç Emlak açıklamaları ve Marmaris emlak ilanları sunuluyor.

En Uygun Konut Kredisi Seçimi

Sahibinden Marmaris satılık ev alırken kredi kullanmak finans uzmanları için rakamlara dayalı fizibilite hesabı olsa da, gerçek hayattaki ev kredisi alma hayatınızın önemli kararıdır. Uzun yıllara varan vadelerle sunulan ev kredileri, hayatınızın en verimli döneminde yüklü aylık ödemeler yapmanızı gerektirebilir. Bu nedenle uygun ev almak üzere kredi için araştırmaya başlamadan önce satın almak istediğiniz evi belirlemelisiniz. En iyi koşullar altında alacağınız krediyle dahi ucu ucuna ödeyebileceğiniz bir evi veya vade süreniz içerisinde değeri düşmesi beklenen evi krediyle satın almamalısınız. Geçmişte ABD’de yaşanan,siyasetçilerimizin deyimiyle ülkemizi teğet geçen mortgage krizi birçok tüketicinin fiyat yükselişi beklentisiyle ev kredisi kullanmasından kaynaklanmıştır.

Ev Kredisinin Gizli Maliyetlerine Dikkat!

Konut kredi olanağını kullanarak Marmariste satılık daire ararken faiz oranlarına bakmak yapabileceğiniz en büyük hata olacaktır. Aksine bankaların sunduğu kampanyalar faiz oranlarını kapsamaz. Alım-satım masrafları, kredi kullandırma, ekspertiz-başvuru ücretleri gibi başlangıç maliyetleri gizli maliyetler arasında yer alır. Bunlar haricinde bankalar bireysel yaşam sigortası, DASK gibi maliyetleri ev kredisi ödemelerinizin birer parçasıdır. Tüketiciler ev kredisi ararken bankaların koşullarını doğru finansal analizle yapabileceğini düşünerek hata yapmaktadır. Ancak satın alacağınız ev için ödeyeceğiniz vergi aslında vade süreniz boyunca ödeme yükünüzü arttıracak kalemdir. Düzenli aylık gelirinizin olması, bu gelirin kaynağının devlet memurluğu maaşı gibi güvenilir yerlerden olması, bankaların size kredi kullandırmasını kolaylaştıracaktır. Bunun araştırma yaparken dikkatinizi çeken düşük faizi incelediğinizde, satın almak istenen gayrimenkulün ekspertiz değerinin en fazla %50’si-%75’i için kullanılabileceği gibi ibareler görürsünüz. Peşinatı ne kadar yüksek tutabilirseniz, o kadar düşük faiz oranı alabilirsiniz. Uzmanlar ülkede konut kredisi faizlerinin %1’den düşük olduğu dönemler yüksek peşinatlı krediler kullanmanın avantajlı olduğunu belirtiyor. Ancak değişken faizli kredilerde faiz düşüşlerinden otomatik yararlanabilirsiniz.

İrtibat: 0532 312 01 16