Selimiye Emlak Fırsatları

marmaris emlak ilanları

Gönenç Emlak Danışmanlık Şirketi 1994 yılında kurulmuştur

Home > Blog > Gayrimenkul > Sayfamız

Selimiye Araziler Tarlalar

Muğla Marmariste yatırıma yönelik Selimiye emlak fırsatları hakkında Gonenc Emlak şirketi araziler tarlalar konusunda açıklama sunuyor.

Tatla Satışı Nasıl Yapılır

Toprak Koruma Kanunu ve Türk Medeni Kanun’da, tarım arazilerinin bölünmesi ve daha fazla küçülmesinin önü kapanmıştır. Kanun gereğince, belli bir alanın altındaki tarım arazileri el değiştiremiyor.
Hissedarlar arası satışa sınır getirmeyen yeni kanuna göre tarla satışı 3. bir kişiye yapılmak isteniyorsa bunun için tapu dairesi Tarım Bakanlığı’na yazı yazıp tarlanın tarım arazisi özelliğini kaybettiğine dair olumlu bir yanıt alırsa gerçekleştirilebiliyor.

Yeni Satış Devir İşlemleri

Devri talep edilen taşınmaz sahibinin aynı ilçe sınırları içerisinde başka bir tarımsal arazisi olup olmadığına Tapu Kadastro Bilgi Sistemi kullanılarak bakılır. Kişinin bulunduğu ilçede başka bir tarlası yok ise devrine izin verilir.
İlçedeki tüm arazilerini tasfiye etmek isteyen biri varsa büyüklüğü ve sayısı ne olursa olsun hepsi aynı günde olma zorunluluğu ile tümünü satabilir.(5.000m2) altındaki tarla vasıflı araziler ve hisseler herhangi bir kısıtlamaya bakılmaksızın satılabilir.5 Dekarın üzeri olan araziler ve hisseler sulu veya kurak olmasına bakılır.

Tarla arsa gibi arazilerin alış satış işlemlerinde alım satımın hızlı ve sorunsuz bir şekilde ilerleyebilmesi için evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekir. Evraklar tamamlandıktan sora mesai saati başlaması ile tapu müdürlüğüne evraklar teslim edilir. Randevu saatinde tapu müdürlüğünde olunur imzalar atılır alım ve satım işlemleri tamamlanmış olur. Tarla satışında ihtiyacınız olan evraklar aşağıdaki gibidir;

Satıcıdan Tapuda Satış İçin Gerekli Evraklar

  • Tapu aslı veya fotokopisi
  • Bir adet resim
  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • Vergi borcu yoktur yazısı
  • Tapu işlemini başka biri yapacaksa vekaletname gerekir.

>Alıcıdan Tapuda Satış İçin Gerekli Evraklar

  • İki adet resim
  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • Tapu işlemlerini başkası yapacaksa vekaletname

Yukarıda belirtilen evraklarınız ile tarla alımı veya satımı yapabilirsiniz. Yeni kanun gereği belirtilen bu aşamalar herkes tarafından olumlu karşılanmamakla birlikte bu kanunları doğru bulanlar da olmuştur. Yeni çıkan bu kanun ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız internetten araştırma yapabilirsiniz. Tarla alımlarında yeni düzen gereği konulan kanunlar iyice araştırılması gereken konulardır.

Marmaris ve Selimiye emlak piyasasından haberler almak isterseniz Marmaris Haber sitesini izlemenizi tavsiye ederiz.

İrtibat: 0532 312 01